Tuesday, April 5, 2011

MENGAPA???KENAPA???


***CINTA SEMEMANGNYE INDAH..BTOIII TAK??? cinta itu buta dan boleh mmbutakan...klu org yg sdg bcnta semuanye indah..kentut pon wangi..org ckp mndi xbsh,tidur xlena,mkn xknyang..aduhhh gawat kritikal nie....kne cpt2 p jmpa doktor hehehe....klu zmn skolh org ckp cinta MONYET..Tp kita bkn monyet yer.,.umpama jerr..hikhik...tp bila mningkat dewasa xde lg cintan cinton monyet2 ni..nk btoi3..xmain2 dah...


klu yg kaki pmpuan utk laki (playboy) klu blh nk brubah,nk buang cpt2...dah insaff org kate...yg si pmpuan pon sama jgk klu yg suke mainkn prsaan laki2 tue...aduhh..insaf2 laa....


bkn pe...utk msa depan korg jgk..nk hidup hgga akhir hyt bsama2 mstla kena plih org yg btoi2 tepat....yg mmpunyai ciri2 yg diidamkan...tp jgn memilih sgt..tkut yg dikejar xdpt n dkendung berciciran..kan susah tue...
menyesal xsudah beb....pndg lah pada dlmn bkn skdr luaran semata2....
plihla jdoh kita pada AGAMANYA,,KETURUNANNYE,,AKHLAKNYE,,

tp....Memang sakit bila cinta yg kita dambakan selama ini tak dihargai oleh insan yg bernama kekasih,apatah lagi kita dibuang begitu saja... tapi,itulah juga petanda terbaik untuk diri dan kehidupan kita pada masa akan datang….

1. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya apabila kita bertemu jodoh yg sebenar,masih ada rasa syukur kita pada ketentuanNYA.

 2. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat menjadi penilai yg baik.

 3. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa kita hanyalah makhluk yg sentiasa mengharapkan pertolongan ALLAH.

4. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat KASIH SAYANG YANG TERBAIK,KHAS UNTUK DIRI KITA.

 5. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita sedar bahawa ALLAH MAHA PEMURAH & PENYAYANG kerana mengingatkan kita bahawa dia bukanlah pilihan yg hebat untuk kita dan kehidupan kita pada masa depan...

6. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita dapat mengutip pengalaman yg tak semua orang berpeluang untuk mengalaminya.

 7. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita jadi MANUSIA YG HEBAT JIWANYA.

8. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita lebih faham bahawa CINTA YG TERBAIK HANYA ADA BERSAMA ALLAH.

9. memang ALLAH sengaja menemukan kita dengan orang yg salah supaya kita LEBIH MENGENALI KEHIDUPAN YG TAK SELAMANYA KEKAL.

***Wahai sahabat yg kecewa,menderita dan sengsara kerana cinta, fahamilah bahawa kehidupan kita makin sampai ke penghujungnya.

***Hari esok pun kita sendiri tak pasti samada menjadi milik kita. Gapailah keredhaan ALLAH dengan melaksanakan suruhanNYA, dan meninggalkan laranganNYA.....

0 comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...